Het Fire-learning LCMS (Learning Content Management System)

Het Fire-learning LCMS is een leerplatform dat cursisten in staat stelt om online opleidingen, trainingen en bijscholingen te volgen. De e-learningmodules met vorderingen en resultaten worden in het Fire-learning LMS geregistreerd.  

Het Fire-learning LCMS bestaat uit een: 

  • Gebruikersomgeving
  • Begeleidersomgeving
  • Beheerdersomgeving

De kracht van het Fire-learning platform zit in de adaptieve technologie die de vorderingen van de cursist volgt en het tempo, vorderingen en niveau van de cursus aanpast aan de cursist. Zo wordt elke cursus maatwerk en omdat het systeem is gekoppeld aan door u vastgestelde leerdoelen ziet u de vorderingen van de cursist. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van het soort e-learning dat de cursist volgt want u hoeft natuurlijk niet altijd alle opties en mogelijkheden te gebruiken die mogelijk zijn met het platform.

Het platform is de omgeving die het interactieve leren mogelijk maakt maar het is ook de interactieve en hoogwaardige content die wij aanbieden waardoor e-learning ook echt leuk is en niet een soort digitale weergave van de saaie manual die we voorheen moesten doornemen. De kracht van e-learning zit hem in de volledige ondersteuning met hoogwaardig beeldmateriaal, video’s , illustraties en animaties om zo het leerproces te vereenvoudigen. Iedereen leert op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo.

 

Verschillende mogelijkheden

 

p

Demo

De demo-omgeving is er om uw cursisten of toekomstige klanten al voor een gedeelte kennis te laten nemen van de nieuwe ontwikkelingen, opleidingen, bijscholingen of trainingen die in de maak zijn.

Test & Assess

De test & assessvariant is er om te kijken wat cursisten al weten van bestaande les- en leerstof en biedt de mogelijkheid omeen nulmeting uit te voeren. U kunt een volledig assessment vormgeven en zo inzicht krijgen in de motivatie van uw medewerkers of toekomstig personeel. Is een cursus wel noodzakelijk als men voldoende op de hoogte is van bepaalde kennis?

Blended learning

Blended learning is de ultieme combinatievorm van online leren en begeleiding. Doorloop de e-learningcursussen onder klassikale begeleiding van een docent. Directe feedback gecombineerd met herhaling van de les- en leerstof die je minder beheerst maken dit onderdeel tot een van onze succesverhalen.

E-learning

E-learning is de ultieme vorm van zelfstudie. Zet les- en leerstof klaar om te leren en te herhalen met onze beproefde MemoTrainingtechnologie. Zo leidt leren gegarandeerd tot resultaat!

Social learning

Social learning combineert online leren met een platform waar je met elkaar over de les- en leerstof kunt discussiëren. De krachtigste vorm van elkaar online helpen waarbij er ruimte is om ideeën en oplossingen uit te wisselen en zo te komen tot nog sneller leren.

Training

Zorg voor een prima voorbereiding op een examen of een test door de les- en leerstof beschikbaar te stellen en te herhalen met onze MemoTrainer.

Game based learning

Leren wordt nog leuker als je de resultaten kunt vergelijken met je mede-studenten. Wie haalt de hoogste score en blinkt uit in een training. No guts no glory! Ook voor afdelingen onderling: welke afdeling heeft als eerste de bijscholing afgerond? Deze leervorm kan leiden tot excellente prestaties en verrassingen.

Vanaf training tot en met game-based learning standaard aangevuld met onze MemoTrainer!

Waardoor is de MemoTrainer uniek?

MemoTrainer integreert de theorie van Ebbinghaus ‘retentie door herhalen’ op een unieke manier in een online leeroplossing. Het systeem traint kennis op een gepersonaliseerde manier waardoor deelnemers meer onthouden en sneller slagen voor hun cursus. Ebbinghaus claimde dat herhaling de remedie was tegen vergeten. Hij formuleerde een schema dat ervoor zou zorgen dat kennis opgeslagen wordt in het langetermijngeheugen. Op dit schema is de MemoTrainer gebaseerd.

Bepaalde kennisgebieden hebben meer aandacht nodig dan andere om ze in het langetermijngeheugen te kunnen opslaan. MemoTrainer is ontworpen om deelnemers uit te dagen door selectieve herhaling en gebruikt slimme opdrachten om kennis te activeren. De kennis die een deelnemer minder goed opneemt wordt vaker getoond waardoor er een persoonlijk herhalingsschema ontstaat.

Statistieken van MemoTrainer laten verbeterde resultaten zien. Deelnemers zullen alles wat zij geleerd hebben tijdens hun cursus ook veel beter en langer onthouden. In veel gevallen wordt aangetoond dat het gebruik van MemoTrainer de businesscase verbetert.

Door het systeem erachter weten we of de cursist de inhoud beheerst en zo niet dat er dan  herhaald moet worden tot de informatie wel permanent  in je geheugen zit.